Merchandising and Marketing in Garment Sector
Subject: Textile | Topics:

Company own of the best supply chain in the Garments industry in the garments industry in Bangladesh. First, it own South China Bleaching and Dying mill & Goldtex Textile. It is one of the premium fabrics supplier in the region. Its well known product quality is second to none in the textile industry. Having  own fabric mill not only reduces the lead time for  production delivery, it also improve its ability in area such as product development and sample making. In addition, it has office in Bangladesh and Hong Kong to assist the source  the right material and accessories.

Here found the following  answer as per questionnaire basic  for some sample to ensure the effective research program.70% of  total Merchandising responses have given  their opinion  to this  answer.


1.What are the  minimum qualification requirements of your company for employees?

Ans:      Floor level-Primary

Supervisory level- Secondary

Engineer level- Vocational /Diploma

Managerial level- Graduate

2.Do the existing employees fulfill the qualification requirement?

Ans: Yes

3.What percentage of your employees  are experienced?

Ans: It is about  80%

4.What is the proportion of your technical and non-technical employees?

Ans:   Technical : Non Technical

6          :           1

5.How the company motivate its employees? what is the nature of motivation?

Ans: To motivate the  worker company provided the following facilities-

-Performance allowance

-Attendance allowance

-Production incentives


-Medical facilities

-Transport facilities

-Group insurance,etc



6.Do the company provide scope to its employees to participate in decision making? What is the impact of participation?

Ans: Yes,  Such as Group meeting, worker representative welfare committee, suggestions Box etc

Its  helps to  ensure better relationship with management  of any employees.

7.Whether company give scope of security for the jobs of employees?.

Ans: Yes, Such as-Provident fund, Group insurance, Gratuity etc.

8.Do the company provide adequate facilities for the health & safety of the employees?

Ans: Yes

9.Is there any promotion policy in the organization ? what  is that? How  the employee are evaluated?

Ans: Yes, Based on performance

10.Do  the company  provide training to the rank and file employees of  the organization, If so, what are these?

Ans: Yes, Health & Safety, Technical Training, Compliance, Product quality development

11. Do the company require any disciplinary action against its employee? if so, what are those?

Ans: Yes, Show case- inquire-warning –Dismiss

12.Does the company follow programs continuously for improving the quality  of production ?Explain.

Ans: Yes,To ensuring better  quality  of product company arranged  pre & post production  program. Total Quality Management(TQM) always  take initiative program   to gain  customer satisfaction  by ensuring of better quality.

Related Textile Paper:

Popular Textile Paper:

Ready Made Garments Industry in Bangladesh

Introduction The Ready-Made Garments (RMG) industry occupies a unique position in the Bangladesh economy. It is the largest exporting industry in Bangladesh, which experienced phenomenal growth during the last 25 years. By taking advantage of an insulated market under the provision of Multi Fiber.....

Fabric Spreading and Cutting Section of Garments Industry

Fabric Inspection: When the fabrics are received from the dyeing and finishing section, it needs to be checked, because, faulty fabrics can be supplied from dyeing and finishing. But the cutting section has to check it. Otherwise the end products will be faulty. For this, the fabric is being insp.....

Report on Merchandising Process of Garments Sector

Executive Summary The ready-made garments (RMG) sector emerged in late 1970s and from then it is the most emerging sectors for expert product of our country. Lower production cost is our main competitive advantage. So far Bangladeshi garments are dependent on USA and EU markets. In 1976 the RMG e.....

Problems and Prospects of Garments Industry of Bangladesh

The major objective of this report is to analysis Problems and Prospects of Garments Industry of Bangladesh. General objectives of this reports are to know the current export situation of readymade garments of Bangladesh, The future possibility of exporting system of RMG industry and to analyze t.....

Report on Industrial Training in and Sinha Textile Group

Introduction Industrial attachment is an important and essential part of 4 year B.Sc. in Textile Engineering Course. Actually industrial attachment is the practical experience for every Textile Engineer which is needed to be familiar not only the industry but also all over the necessary job relat.....